in Dagelijks

Omdenken met de handdouchehouder

Vorig jaar zomer knapte de houder waar onze douchekop in zit. Het is dat ding waar je de doucheslang in klikt of hangt. Via Amazon kocht ik een universele vervanger.

Let op de datum

Het ding paste op onze douchestang, tot zo ver het universele deel. Maar de slang zelf zat er nooit echt lekker in. Hij paste eigenlijk net niet, alleen het onderste deel ging er een stukje in. Met als gevolg dat de douchekop er gammelig in zat en er soms uitkieperde wanneer je onder de douche stond. Behoorlijk irritant. Maar net niet irritant genoeg. Want het gebeurde niet altijd.

Tot dit weekend.

Ik was er klaar mee. En ging naar Amazon om OF een bredere houder OF een smallere slang, als het maar zou passen!

Met een beetje zoeken kwam ik erachter dat formaten in de douchewereld vrij gestandaardiseerd zijn. Overal trof ik dezelfde maten, zowel voor de houders als de slang. Zou ik dan zo’n uitzonderlijke slang hebben?

Ik liep naar de douche en demonteerde de houder en keek er eens goed naar.

Wacht.

Ik draaide de houder om en monteerde deze weer. De slang paste perfect.

Zoek de verschillen

De houder heeft dus meer dan een jaar omstekop gezeten.

Meer dan een jaar.

Dit is zo’n ding waar ik waarschijnlijk vaak aan terug zal denken. Het was net niet irritant genoeg om direct actie te ondernemen. Het paste een beetje. Als het totaal niet had gepast had ik wel actie MOETEN ondernemen. Nu ging het een beetje en ik accepteerde het.

Hier zit een metafoor in.

Laat een reactie achter

Reactie