in Piks

Piks XII: pikant en prettig

Jaaaaaaaaaah, eindelijk dan weer een nieuwe update van de piks! Maar liefst 2500 piks zijn er bijgekomen. Inmiddels is JAlbum ook weer iets beter geworden en dat kwam goed uit om alle fotos nog beter te kunnen ordenen. Maar het kan/moet nog wel beter….
Without further ado; de piks staan op de gebruikelijke plek. Het is van alles wat: verjaardagen, 2e paas- en pinksterdagen, kdag, en het Belgie weekend. Ach kijk zelf maar. Ik heb me aan het verzoek van jullie gehouden; er is alleen nog toegang to de piks waar je zelf op staat/bij was; gezien de pikante aard van sommige piks ๐Ÿ˜‰

Verder kan ik natuurlijk weer een hele post houden over van alles en nog wat. Dit zou dan voornamelijk gaan over de bands uit dit stukje televisie. Het was briljant, geniaal, inspirerend etc. etc. Het beste wat er de afgelopen jaren op TV is geweest. Maar goed daar ga ik het dus niet over hebben.

Ik heb wel een andere kleine mededeling. Rechts van u; ja daar dus, staat een nieuw iets/dingetje (“JAN’s SHARED ITEMS”). Wat is dat? Nou dat zal vertellen (als tip!). Zoals u misschien weet ben ik een rss-feed-vreter (momenteel volg ik exact 100 feeds). Deze las ik altijd met de top FF extensie Sage. Maar dat had een aantal nadelen. Zo waren mijn feeds op mijn thuis PC anders als op werk aangezien feeds toevoegen iets lokaals is. Dus dit liep niet echt synchroon. Ander nadeel is dat je bij deze feeds zelf op de items moest klikken om te kijken of er een update was (je kan Sage wel schedulen om te checken: maar dit is erg intensief en niet erg proactief).
Bij het zoeken naar een oplossing om mijn feeds te synchronisen liep ik via Google Bookmarks (feeds zijn tenslotte bookmarks dacht ik zo) binnen bij de Google manier om feeds te lezen: Google Reader. Handig spul.
Nog steeds kan Google Reader een stuk beter maar voor nu heb ik mijn feeds bij de hand ongeacht de PC waar ik achter zit _en_ Google ‘pushed’ nieuwe updates (tenminste; het is een benadering van een push feed).
Anyway een ander HEEL leuk voordeel van Google Reader is dat ik items kan ‘sharen’. Vervolgens maakt GReader van mijn gesharede items zelf weer een feed?! Die kan je dus hier bekijken. Nou schitterend he dat recursieve gedoe? “Ja heu; maar ik heb ook al een blog.” Geen probleem; deze rss-feed met gesharede items is natuurlijk via een java-scriptje makkelijk in je eigen blog te zetten en TADA zie het resultaat rechts. Een soort linkdump zeg maar.
Hou het in de gaten zou ik zeggen: hier zullen/kunnen meerdere keren per dag/week items op komen (frequentere updates als nu). Wat ik tegenkom in Google Reader en wat ik leuk/interessant vind klik ik aan en voila het staat op piks.

Nou geniet van de piks en vooruit nog even een filmpje dan voor de lol (speakers open!).  1. wat ik mij kan herinneren ben ik in 2007 wel op een aantal verjaardagen geweest….

Reacties niet toegestaan.