in Dagelijks, Podcasts

Search Engine podcast

Reply All was één van mijn favoriete podcasts ooit. In deze podcast werden de rare hoekjes van het internet onderzocht en geduid. En het formidabele yes/yes/no segment is nog steeds ongeëvenaard. Ik luisterde meer dan 100 afleveringen en telkens wanneer er een nieuwe was dan stopte ik direct met waar ik naar aan het luisteren was om die nieuwe aflevering te kunnen luisteren.

En toen hield het op.

Iets met een intern schandaal. Het was gek. En één van de hosts — PJ Vogt — nam ontslag. Er volgden nog wel een paar afleveringen met anderen maar het vuur was weg en daarna bloedde het dood.

Ik heb een tijdje geprobeerd Vogt te volgen. Maar het was stil rondom hem.

Totdat vorige week zijn nieuwe podcast verscheen in de oude Reply All feed. Dat is de enige manier hoe ik dit ontdekte.

Search Engine

Tot mijn verbazing loopt deze nieuwe podcast al een tijdje en dit had ik dus helemaal gemist!

Waarschijnlijk als ik podcast hitlijstjes zou volgen had ik het tegen kunnen komen. Of misschien had ik gewoon lid van zijn nieuwsbrief moeten worden (dit is een running gag).

Hoe dan ook ik heb ze afgelopen weken allemaal geluisterd. Het is geen John Green (niets is John Green) maar het wel precies wat ik van een podcast wil.

De afleveringen beginnen met een vraag: een vraag die je aan een search engine zou kunnen vragen. En PJ scharrelt allemaal mensen bij elkaar om die vraag te beantwoorden, wat leuke gesprekken of inzichten oplevert. Hoe zielig zijn apen in de dierentuin, moet je wel of geen koffie drinken in het vliegtuig, wat is er met Musk aan de hand, waarom kopen mensen diamanten of waarom verkopen drugsdealers fentanyl.

Aanrader.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie