in Dagelijks

Stapel

Recent werd bekend dat sportpaleis Staples Center in Los Angeles binnenkort een andere naam gaat krijgen. Het huis van the Lakers, the Clippers en the Kings zal voortaan Crypto.com Arena gaan heten (“crypto dot com arena”).

Iedereen vind natuurlijk wat van die naam. En de hele situatie is een metafoor voor onze tijd: de winkel voor pennen, perforators en nietjes, moet het afleggen tegen de crypto nieuwkomer. Het is geen subtiele metafoor.

Staples Center werd eind jaren 90 voor 375 miljoen dollar gebouwd. Crypto.com betaalt — niet voor de hal, alleen voor de naamrechten — 700 miljoen dollar.

Nee, dat is geen typo.

En dat terwijl een naam veranderen op papier natuurlijk niets kost. Ten minste, er hoeft geen beton te worden gestort of stenen gemetseld.

Maar het nieuwsbericht alleen al deed de koers van de crypto.com coin — want die bestaat natuurlijk — met 25% stijgen.

De les is dat er verschil is tussen wat iets kost en wat iets waard is. En vaak verwarren we die twee.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

  1. Een prachtige zaal. Heb daar Shaq en Kobe zien spelen tegen Karl Malone. Mooie herinneringen. Het zal altijd het staples center blijven wat voor sticker je er ook opplakt.

    • Nice! Ik heb een bezoek voor volgend jaar met potlood in de agenda, maar dat zal sowieso natuurlijk zonder Shaq en Kobe zijn…