in Dagelijks

The Daily Show met Jon Stewart

Het allereerste blog bericht ooit op deze site ging over The Daily Show. Het is de post met id ‘1’ (ter vergelijk het id van deze post is 11407). En de slug is hello-world. Dit was dus echt de allereerste post.

En deze post is ruim 18 jaar later natuurlijk nog steeds te lezen. Het is niet veel meer dan een screenshot, maar hee, je moet ergens beginnen:

Het was september 2005, Bush junior was president, er was nog geen YouTube en The Daily Show moest ik via torrents downloaden ?.

Er is veel veranderd in de tussentijd. We kregen YouTube en de stijl van The Daily Show zien we tegenwoordig overal: van Meyers, tot Colbert, tot Kimmel, tot Lubach en meer.

Ik schreef daar al eens over:

Wat er verder ook veranderde is dat Jon Stewart sinds 2015 de show niet meer host. De show ging wel gewoon door met Trevor Noah als host (en in 2019 zat ik een keer in het publiek).

Stewart was niet de eerste host van de show en dus ook niet de laatste. Maar hij was natuurlijk wel degene die de show groot heeft gemaakt. Het was daarom dan ook groot nieuws dat Jon Stewart sinds deze maand wél weer (deels) de host is van The Daily Show.

En ik dacht dat iedereen dit al wel wist, maar deze week las ik in een chat groepje dat iemand dat nieuws helemaal had gemist.

Voor die mensen, en als hommage aan de eerste blogpost op deze site: kijk hieronder hoe Stewart afgelopen week haarfijn T.C. fileert.

Ik me vroeg me stiekem wel een beetje af of Stewart het nog zou kunnen na bijna 10 jaar afwezigheid en of hij niet ingehaald was door zijn erfgenamen (spoiler: hij kan het nog).

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie