in Books, Dagelijks

Wakker worden!

Ik wil iedereen aanraden om Why We Sleep van Matthew Walker te lezen. In dit boek worden een paar dingen duidelijk gemaakt: ten eerste hoe ontzettend belangrijk (goed) slapen is én ten tweede hoe weinig we eigenlijk nog maar weten over slapen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar toch is het zo. We weten voldoende om te bepalen dat slaap ontzettend belangrijk is, maar er zijn ook nog veel vragen over slapen.

Een tijdje terug kwam ik een filmpje tegen van Mark Vletter (oprichter van Voys, en schrijver van een boek over holocracy) die tips geeft over beter slapen.

Het filmpje was beter dan ik had verwacht. Vletter heeft er echt voor zichzelf over nagedacht en wil zijn opgedane kennis graag delen. Opvallend was dat ik veel ideeën en tips uit het boek van Walker terug hoorde komen, maar nu dus in een behapbaar filmpje. Het kan bijna niet anders dan dat Vletter dit boek ook gelezen heeft!

Één ding sprong er echter uit. Vletter zegt rond 1:47 namelijk het volgende:

Now, that we have slept, it’s time to wake up and a warm drink will help.It raises your body temperature and that is what wakes you up. Most people think it’s the coffee, but it’s actually the warmth that does it.

Ik weet niet (meer) of dit ook in het boek van Walker stond, maar dit was nieuw voor me. Lees het nog maar een keer: je wordt — in tegenstelling tot wat veel mensen denken — dus niet perse wakker van de koffie, als wel van de warmte van de koffie!?

Kijk hier zelf het filmpje.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie