in Books, Dagelijks

Wonder Boy: Tony Hsieh

In 2010 schreef ik op deze site een artikel over het boek Delivering Happiness van Tony Hsieh. Het boek maakte destijds grote indruk op mij en ik heb er vaak naar gerefereerd. Tony’s originele ideeën en enthousiasme werkten aanstekelijk! Zo kreeg ik niet één, maar twee exemplaren, één om weg te geven. Typisch Tony.

Toen in 2020 de berichten kwamen dat Tony was overleden onder verdachte omstandigheden, was het duidelijk dat er iets mis was. Afgelopen week kwam het boek Wonder Boy uit (de volledige titel is Wonder Boy: Tony Hsieh, Zappos and the Myth of Happiness in Silicon Valley). In dit boek wordt het verhaal van Tony’s laatste maanden beschreven.

Onder de link vind je een artikel die vertelt waar het boek over gaat.

Het is een bijna klassiek geval van de ondergang iemand met veel geld en weinig echte vrienden. Drugs, sycofanten, paranoia, list en bedrog en meer. Het is ronduit droevig.

Opmerkelijk vond ik dat er in de video die bij het artikel staat een foto zit van Matt Mullenweg met Mimi Phan (uit 2013). Matt en Tony kenden elkaar, dat was bekend. Maar dat Mimi en Matt iets leken te hebben (?) was mij niet bekend. Dit is relevant aangezien Mimi de personal assistant van Tony was en het boek zet juist haar neer als een van de hoofdfiguren die hem veel geld wist af te troggelen.

En natuurlijk ligt die Mimi nu overhoop met de nabestaanden van Hsieh.

Het zal allemaal wel, Tony komt er niet meer mee terug.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie