in Dagelijks

10 tips voor een London citytrip ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง

Ik was vorige week een paar dagen in London. Als je dat ook van plan bent; dan heb je hier 10 tips voor je citytrip naar London.

 1. Pak de trein om vanuit Nederland naar London te reizen, het duurt ongeveer net zo lang als het vliegtuig (met in/uitchecken etc.) รฉn je bent direct in de stad. En wanneer je op tijd boekt ben je vaak ook nog eens goedkoper uit.
 2. London is een redelijk goeie wandelstad, waar ik mee bedoel dat je re-de-lijk veel centrale toeristische zaken bij elkaar op loopafstand vindt. Dus, zeker bij mooi weer: gewoon wandelen.
 3. Moet je toch een wat langer stuk afleggen: ga met de bus! Er is natuurlijk ook een metro, maar deze lijkt echt voor de nog langere stukken te zijn gemaakt want de metrostations van de Underground liggen vrij ver uit elkaar (itt Parijs of New York). Daarnaast is de bus goedkoper en leuker; je ziet meer!
 4. Zowel bus als metro werken met je pinpas. Id-e-aal. Gewoon je pas tegen de lezer en gaan. Bij de metro moet je in- en uitchecken. Bij de bus hoef je alleen in te checken. Gebruik wel altijd dezelfde betaalmethode (zelfde pas cq. zelfde app). Voor de bus geldt een maximum per dag. Doe je dus meer dan 4 ritjes op een dag, dan heb je dat bedrag er uit en zal het bedrag niet hoger worden.
 5. London heeft minder grandeur dan bijvoorbeeld Paris (sorry, is gewoon zo alles in Parijs lijkt van goud), maar London maakt dat dubbel en dwars goed door de vriendelijkheid en beschaafdheid (?) van de mensen.
 6. Hoewel er op elke hoek wel een Sainsbury’s, Marks & Spencer of Tesco is te vinden, zijn er weinig prullenbakken in de stad en toch ligt er maar weinig afval op straat (zeker voor zo’n grote stad). Ze verwachten eigenlijk dat je je eigen afval meeneemt/regelt!
 7. Veel museums zijn gratis! Doe er je voordeel mee: ik kan de volgende aanraden The British Museum, Tate Britain, Tate Modern en het Science Museum.
 8. Hyde park hoort er bij. Note: wij hadden fan-tas-tisch weer, ik kan me voorstellen wanneer het typisch brits weer is, dat een park dan minder aantrekkelijk is.
 9. Kies niet รฉรฉn plek voor changing the guard bij Buckingham Palace. Als je goed plant kun je vier verschillende onderdelen goed zien (zie ook de blogs). Ga NIET bij het Victoria Memorial staan. Ik herhaal: doe dat niet, je ziet weinig en staat er ver van af.
 10. Wanneer je een citytrip gaat doen, plan dingen, maar zeker niet teveel. Accepteer dat je nooit alles kan of hoeft te zien in de paar dagen dat je er bent, kies een paar dingen en laat de rest over je heen komen.

Lees hier de London blogs.

En lees hier 20 USA reistips.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

 • Gerelateerde content per tag