in Dagelijks

Ballonnen prikken

Een idee hebben is leuk maar daar heb je in zichzelf niets aan. Iedereen heeft ideeën. Het gaat om de uitvoering van dat idee. Een idee wordt pas wat waard als je het doet.

Vaak is de uitvoering zelfs belangrijker dan het idee zelf. Op internet zijn tal van voorbeelden van bedrijven die echt niet de eerste waren met hun idee. Maar hun uitvoering van het idee was beter dan de rest en daarom werd het een succes.

Dit is een louterende gedachte, want je hoeft niet te wachten totdat je een briljant en uniek idee hebt. Begin met kijken wat er nu niet goed genoeg is. En zou dat beter kunnen? *Dat* is je idee.

Maar dan komt de volgende en meest belangrijke stap: ballonnen prikken.

Een idee is als een ballon, door te beginnen met de uitvoering van dat idee (iets bouwen, onderzoeken, er aan werken etc.) garandeer je jezelf van de snelste manier om te toetsen of het idee dat je hebt wat waard is. Een minder goed idee zal namelijk uiteenspatten als een ballon (niet haalbaar, niet rendabel, niet leuk genoeg om aan te werken, geen klanten voor etc.)

Dus, begin met prikken.

Geef een reactie

Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webmentions

  • SNL - Jan van den Berg

    […] De week wordt gestart met 1001 ideeën en de rest van de week wordt er alleen maar in die ideeën geschrapt. Alles wat niet werkt gaat overboord. (Vergelijk het met ballonnen prikken). […]

  • Focus - Jan van den Berg

    […] Focus is de enige manier iets te bereiken. Anders ren je van het ene goede idee naar het andere, zonder iets af te maken. Maar het gaat niet om ideeen, het gaat om uitvoering. […]