in Dagelijks, Tech

ChatGPT wordt lauwtjes ontvangen

Ik schreef deze week op mijn andere site een stuk over ChatGPT en deed daar een experiment mee.

En je kan er veel van vinden maar linksom of rechtsom: ChatGPT van OpenAI is het grootste technieuws van de maand. Misschien wel van het jaar.

Ware het niet voor de techniek, dan wel omdat ChatGPT voor hele volksstammen de eerste kennismaking is met dit type A.I. Een waterscheidingsmoment. Een tijd voor en een tijd na ChatGPT.

Echter, het lijken nu vooral de Amerikaanse tech twitteraars en bloggers te zijn die uit hun dak gaan. En ik vind het opvallend te noemen dat het nieuws behoorlijk lauwtjes werd ontvangen op onze grootste landelijke tech nieuwssite Tweakers.

Ten minste, als je het aantal comments als indicatie hiervoor mag nemen. Het aantal comments is namelijk zeer beperkt, zeker als je dit vergelijkt met de andere verhalen van die week.

Slechts 29 comments ?

Apart. Hebben ze niet door wat hier gebeurt?

Natuurlijk is er ook allerlei kritiek op ChatGPT. Verschillende soorten kritiek. En als je al goed bekend bent in de wereld van A.I. dan is ChatGPT misschien niet eens zo heel groot nieuws.

Maar ook om die redenen had ik meer comments verwacht: er is genoeg om het over te hebben.

Maar niets van dat alles. Geen grote discussies, geen mensen die uit hun plaat gaan, geen mensen die kritiek leveren. Lauw.

Het lijkt exemplarisch voor andere Nederlandse nieuwsbronnen, waar dit nieuws ook weinig aandacht lijkt te krijgen.

Dit is een observatie. Ik kan het verder niet goed verklaren. Zelfs met Roko’s Basilisk in gedachten. Hoe dan ook; het verbaast me omdat ik er zelf wel iets vind. Ik vind het namelijk nog steeds magisch.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

Webmentions

  • ChatGPT de atoombom - Jan van den Berg

    […] heb er afgelopen week al meerdere keren over geschreven en het laat me maar niet […]