in Dagelijks

Een tevreden mens

Dit weekend werd ik benaderd door twee verkopers van de Vriendenloterij. Ik zeg verkopers, maar ik bedoel studenten die ‘gratis’ loten mogen aanbieden. En wat ze ‘verkopen’ is een droom van de loterij winnen met een gratis lot.

U hoeft alleen maar even uw gegevens in te vullen, dan is het eerste lot gratis. En als u het maandelijkse abonnement dat u hiermee afsluit toch niet wilt, hoeft u het alleen maar even zelf op te zeggen.

Studenten die de hele dag ‘gratis’ loten aanbieden, hebben natuurlijk elk denkbaar argument al gehoord van mensen die vriendelijk willen bedanken. En hun pitch is natuurlijk sterk: gratis geld. Oh en het museum — waar u op het punt staat naar binnen te gaan — sponsoren wij ook nog eens als u nu lid wordt.

Ook ik deed mijn best eronder uit te komen, maar op elk argument dat ik gaf, hadden de studenten direct een routineuze reactie klaar.

Behalve toen ze vroegen: en meneer, u wilt toch ook wel 10.000 euro winnen?

Mijn antwoord was: nee hoor, ik ben een tevreden mens.

Daarna mocht ik doorlopen.

Laat een reactie achter

Reactie