in Dagelijks

Een vakantieboek kiezen

Binnenkort gaan we op vakantie. En aangezien het een verre reis is, kan ik niet teveel boeken meenemen. Sterker nog ik denk dat ik slechts ruimte heb voor 1 of misschien 2 boeken. Er van uit gaande dat ik ongetwijfeld op de plaats van bestemming ook boeken zal kopen, die natuurlijk dan wel in de koffer terug moeten passen.

Dit stelt me voor een dilemma. Want ik heb nog 221 ongelezen boeken in mijn bezit (boeken die ik wil herlezen zelfs daargelaten). Maar dat gaat dus niet passen.

Hoe te kiezen?

Ik denk dat ik eruit ben. Één misschien en één sowieso.

Ik ben net klaar met East of Eden en wil op vakantie graag naar het Steinbeck Center. Dus de vertaling van Grapes of Wrath ligt voor de hand om nu te gaan lezen. Dus dat is een misschien.

De sowieso is van de schrijver die ik een paar jaar geleden op vakantie ontdekte. In een bundel met essays, waar je hersens van gaan kraken, waar je de wereld anders van gaat zien, waar je hardop van moet lachen. Ik zie mezelf nog zitten gieren aan het zwembad of in de tent bij een campinglichtje terwijl iedereen al sliep. Ik wil die bundel eigenlijk al een paar jaar herlezen. Dus nu zou een goed moment zijn. Echter, deze schrijver heeft nog één essaybundel. Dat zou dus een goeie keuze kunnen zijn.

Omdat ik toch nog twijfelde sloeg ik dat boek ergens willekeurig open en las twee zinnen. Ik las het in zijn stem en was direct in de vakantiestemming. En daarmee was het beslist Consider the Lobster van David Foster Wallace moet het worden.

Welke boeken neem jij mee op vakantie?

NB Iedereen die nu opmerkt of vraagt: waarom heb je geen e-reader? Hier mijn reactie ? Als een e-reader voor jou werkt, prima! Voor mij werkt het niet. Bij de laatste boekenclub heb ik het weer geprobeerd en uiteindelijk HET HELE boek toch geprint…

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie