in Dagelijks

Heb jij al een Stanley cup?

Opeens was ie er. Ik weet het nog goed, het was namelijk gisteren.

De Stanley cup. Nee, niet de bekende NHL trophy. Maar een oversized drinkbeker met dop, rietje en handvat — ook wel bekend als de Stanley tumbler — die je schijnbaar moet hebben.

Liefst in felroze of valentijnrood. Van Stanley, u weet wel, de makers van zwaar gereedschap.

Laatste 5 minuten

Mijn Twitter algo liet me gister op verschillende momenten tweets zien van deze beker. Filmpjes waar mensen vechten om zo’n beker of in de rij staan, heel lang in de rij, voor zo’n beker of zo’n beker stelen. Ik snapte er niets van.

En ik stelde er een vraag over in een app-groepje: mis ik wat ofzo?

No joke, actual size

En daar zaten mensen met zo’n beker tussen.

Ik heb duidelijk een memo gemist. Al een paar jaar. Stanley ging afgelopen jaren van 70 miljoen naar 750 miljoen omzet door deze beker.

Ja het is een social media ding, ja het is bewust creëren van schaarste, ja het is FOMO, ja het zijn mensen die elkaar na-apen, ja het het is materialisme en consumersim ten top etc.

Hier is een deel van het verhaal.

Alleen als je voor op de curve loopt heb je er nu al één. Maar straks liggen de knock-offs waarschijnlijk bij de HEMA en Action en heeft ieder basisschoolkind er één.

Dus wanneer je straks kinderen ziet lopen met bekers groter dan hun romp, dan weet je nu waarom.

Laat een reactie achter

Reactie

  1. @blog dank je wel voor het onder de aandacht brengen van de trend. Weet nu dat ik er snel bij moet zijn om er bij te horen de komende tijd. Of is het nog leeftijd en gender gebonden? Wil natuurlijk niet voor gek lopen.