in Dagelijks

Het rekje

We waren deze week als gezin bij de tandarts. Vijf keer nul gaatjes.

Dat is niet altijd zo. Daarom wil ik er wat over schrijven.

We waren het laatste half jaar namelijk VAAK bij de tandarts. Maar niet voor controle. Zo zijn we alleen al zeven keer bij de tandarts geweest omdat onze oudste zoon zijn voortand door een ongeluk bijna kwijt was en uiteindelijk een wortelkanaalbehandeling moest.

En ik heb zelf natuurlijk die gladde bobbels gekregen, wat een heel traject was van ongeveer evenveel bezoeken.

Mondverzorging is dus een aanwezig thema bij ons thuis.

En je kinderen helpen om een gezond gebit te krijgen en houden is denk ik één van je belangrijkste taken als ouder.

We zijn afgelopen jaar allemaal over gegaan naar elektrisch poetsen. De jongste had nog geen elektrische borstel en mijn vrouw eerder ook niet, die vond het niet nodig. Voor haar is nul gaatjes niet ongebruikelijk.

Maar elektrisch poetsen is natuurlijk veel beter.

Oral-B app

Twee minuten

Mijn eigen borstel heeft Bluetooth® en ik kan daardoor op een app zien of ik te hard druk, of de borstel vervangen moet worden en hoe lang en vaak ik poets.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar het belangrijkste is denk ik de timer. Alle elektrische borstels — ook de meest eenvoudige — hebben een ingebouwde twee minuten timer. En misschien maakt juist dat het grootste verschil in vergelijking met een gewone tandenborstel. Want twee minuten is altijd echt veel langer dan je denkt. En hij geeft toch pas echt een seintje als de twee minuten voorbij zijn.

Dus dat is mijn grootste tip: lang poetsen. Altijd langer dan je denkt.

En al die grote borstels, waar laat je die dan? Nou zo. Dit rekje is één van mijn beste aankopen het afgelopen jaar.

Gezinsfoto (via)

En ja, je kan natuurlijk borsteltjes wisselen en allemaal met één tandenborstel (handvat) doen. maar een goeie elektrische tandenborstel verdient zichzelf terug. Ik denk dat je deze met één gaatje er al weer uit hebt.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie