in Dagelijks

Hoe ik mail

Sinds deze week ziet het er zo uit:

Outlook

Dit is hoe het was (~20 jaar):

Thunderbird

We zijn in onze organisatie overgestapt naar Microsoft 365. Ik vond het daarom een goed moment om eens te kijken naar mijn mail setup, die al bijna 20 jaar onveranderd is/was.

Ik ben groot liefhebber en poweruser van Mozilla Thunderbird, met plugins, PGP, keyboard shortcuts en heel veel (veel te veel) mapjes. Doordat ik nu toch naar een nieuwe client moest (Outlook), was het een goed moment om dat eens te herzien.

Ik gebruik nu alleen nog de volgende mappen:

  • Postvak IN: voor nog niet gelezen of nog niet verwerkte mail
  • Verzonden items: dit was altijd al één grote map met alle Verzonden Items ooit. Op moment van schrijven 49.136 items (vanaf 2003).
  • Archiveren: alles van mensen. Op dit moment: 87 items. Klaar met mail in Postvak IN? Archive! (keyboard shortcut: E)
  • Bulk: alles van systemen (lees: niet-mensen). Op dit moment: 127 items. Berichtregels vullen deze map of de V -> B shortcut in Postvak IN. (‘V’ van verplaatsen, en ‘B’ van Bulk. Deze twee toetsen zitten precies ook naast elkaar op het toetsenbord, kijk maar). Het is ook mail waarvan het niet erg is als die kwijt is. Deze map is geschikt om periodiek te legen.
  • Prive: voor niet-zakelijke mail die per ongeluk toch op mijn werkadres terecht is gekomen.

Waar het op neerkomt is dat alle mail eigenlijk in min of meer twee mappen onder te verdelen is (Archiveren en Bulk) en ik vertrouw op de zoekfunctie in Outlook als ik iets terug moet vinden. En ik leun dus niet meer op de mapstructuur om iets terug te vinden.

Laat een reactie achter

Reactie