in Lowlands, Music

Lowlands 08: dEUS & N*E*R*D & Lucky Fonz III

STAND DOWN, STAND DOWN! THIS IS PIKS.NL! We pakken in deze post 3 acts in 1 keer. Gewoon omdat er mooie bruggetjes te maken zijn tussen die bands/artiesten.
De eerste band is er een van formaat: dEUS. De uitstraling die deze band heeft is niet te vergelijken met iets anders. Iedereen die ze kent weet dat ze in een “league of their own” zitten. Het is niet per se dat ze beter zijn of beter spelen maar de constante drang naar vernieuwing en ondanks dat met een flair van ease&coolness tijdloze nummers weten neer te zetten, maakt dEUS een geval apart. Hun muziek is niet te categoriseren en daarom ook niet te imiteren. En als je goed luistert hoor je tussen het geschreeuw over “Suds&Soda” ook (andere) juwelen als “Nothing really Ends”.

En dan N*E*R*D (funk/alternative hip-hop/rock etc.) Behalve het ecletische dat ze delen met dEUS is het bruggetje natuurlijk ook snel gemaakt als je weet waar NERD voor staat: No-one Ever Really Dies. Ik zie dus een verband met het videootje hierboven. Ik denk dat ik een optreden van NERD interessanter vind dan hun muziek. Daarom staan ze op mijn lijst.

Lucky Fonz III. Eh wie? Fonz van Happy Days? Geen idee. Maar de link qua coolheid is dan snel gemaakt met dEUS. Het is voor zover ik weet een Nederlander en een Dylan fan. Je zou het dus ook kunnen categoriseren in het genre “pipo met een gitaar”. We zullen het zien. En vooralsnog heeft Fonz, zoals het een echte Fonz betaamt, een meisje.