in Lowlands, Music

Lowlands 08: Balkan Beats!

Vrijdag 15 augustus 2008 00:00. Lowlands 08 is officieel begonnen lijkt me. En dat werd tijd. Als trouwe lezer heb ik u, en mezelf, de afgelopen tijd warm gemaakt voor wat er de festival bezoeker te wachten kan staan. Even een recap:
MGMT
The National + White Lies
dJvT, LeLe & 100% Vooraan
Dropkick Murphys & Korpiklaani
The Flaming Lips & The Gutter Twins
dEUS, NERD, Lucky Fonz III
Foals & the Black Kids
Hot Chip & British Sea Power
Sigur Ros & Yeasayer
The Kooks & Gogol Bordello

Hee maar the Sex Pistols, Franz Ferdinand, PUSA, the Rascals en Henry Rollins dan? Ja sure, die komen ook, samen met nog veel meer andere acts en wellicht dat ik daar ook ga kijken. Maar die waren in dit geval minder interessant om iets over te schrijven of er was simpelweg geen tijd meer voor.
Waar ik nog wel iets over wil schrijven en wat dan ook het laatste clipje in deze serie zal zijn is de traditionele afsluiter van het Lowlands festival.
Na 3 dagen hard gaan zou je misschien denken dat het tijd is voor wat ontspanning maar er wordt volgens traditie “staalbol graniet kei bikkel hard” afgesloten en dat is niet voor iedereen weggelegd. Dit jaar begint het opwarmen eigenlijk al om 16:30 in de Alpha tent met Gogol Bordello. Maar het klapstuk zal nog op zich laten wachten tot 00:00. Kees van Hondt (aka DJ Gustav). Vorig jaar was ie er ook en ik heb zelden zo’n feest meegemaakt.
Samen met DJ Tommi zijn ze de heersers van het Balkan Beats genre. En dat levert onderstaande taferelen op. Ik vind dit wazige, veel te harde, en korte videootje mooi passen bij de gemoedstoestand die de meeste mensen op dat moment waarschijnlijk zullen ervaren. Tot een volgende keer het was goed dat u er was.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie