in Lowlands, Music, TV

Lowlands 08: dJvT, LeLe en 100% Vooraan

“Control yourself. Take only what you need from him!” Wie et uit zijn kop kan krijgen mag mij vertellen hoe. Maar we stormen verder. Het wordt tijd om wat Nederlandse trots te bespreken: De Jeugd van Tegenwoordig. Wat kan ik anders over de Jeugd zeggen, dan dat ze de Jeugd zijn? Er is hip hop en er is de Jeugd. Ik wil ze al een tijd zien en nu gaat het gebeuren. Volgens het blokkenschema zal het optreden erg kort zijn; maar ik hoop daarom ook net zo krachtig. Holler at your boy!

Sommige mensen zien het verschil niet tussen de Jeugd en bijvoorbeeld een Party Squad. Deze mensen zullen helemaal veel moeite hebben met het begrijpen van LeLe. Maar dat is logisch want de wereld is nog niet klaar voor LeLe. De eclectiek van de moderne media verslaafde mens met een sentiment voor de luxe overdaad van de jaren 80 uitgedrukt in kekke disco beats gemixt met multilinguistische rijmelaarlij is iets dat nog een aantal jaren zal moeten wachten op begrip. Ik wil ze zien. En voor wie de link nog niet doorheeft: P. Faberge van dJvT is ook onderdeel van LeLe (maar een trouwe piks.nl bezoeker wist dit al!). Geen clip van LeLe maar een interview van Het Gesprek met P. Faberge/P.Dronq/Pepijn Lanen “ter leering ende vermaeck”. (Een Dylanesque LeLe clip is hier te vinden).

Als laatste 100% Vooraan. Een schoenverkopende DJ die afgelopen weekend nog in het Haventje te vinden was en over 2 weken op LL draait. De link met dJvT en Lele is snel gemaakt. In de krochten van het internet drijft namelijk nu een mix van hem rond onmiskenbaar aan elkaar gepraat door niemand minder dan P. Faberge. En deze mix is hard, heel hard. The Cure, The Smiths, New Order; alles komt voorbij. En niet de lullige “paved tunes” (red. geplaveide nummers) maar de ruwe verborgen juweeltjes die je bijna zou vergeten. Als je niet begrijpt waarom juist die muziek op deze mixtape voorbijkomt, dan snap je het niet. Maar als je het begrijpt dan snap je het. HIER halen die mixtape. 5 rotjochies op je beeldscherm!

  1. “Deze liedje lijkt wel op Lily Allen maar tis ut niet want Lily Allen is k*anker commercieel en 100% vooraan compleet met harde pokoes die niemand kent! Pille!”

Reacties niet toegestaan.