in Lowlands, Music

Lowlands 08: Sigur Ros en Yeasayer

Case al geluisterd?? Ok, dan mag u verder lezen. Nog enkele dagen en dan is het dus echt zover. En dat betekend nog 2 of 3 updates hier op piks.nl. Dus snel verder met wat ik wil gaan zien dit weekend. De eerste band is Sigur Ros. Een band die altijd woorden oproept als intiem, sferisch, dromerig. Ik hoor niet tot de groep geitenwollen trui dragende menigte die ik altijd voor me zie als ik hun publiek probeer te visualiseren. Dit komt denk ik ook omdat ik geen zak van dat IJslands, en andere droomtaaltje versta. En dat vind ik altijd wel belangrijk; goeie songs zijn een combinatie van tekst en muziek (“When you lay in awe, On the bedroom floor”). Desondanks vind ik ze wel een paar sterke geluiden hebben en het lijkt me zeer interessant om te zien hoe zo’n band met een ingetogen geluid zich staande gaat houden op zo’n groots festival als Lowlands. Mijn favoriet is momenteel Untiteld #8.

En dan een band waar ik weer eens niks van weet; Yeasayer. Maar het volgende clipje is genoeg reden om ze te willen zien. Enough said.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie