in Dagelijks

Muizengaas en mierengif

Vorige winter hadden we een muizenprobleem. Of misschien was het slechts één enkele muis. Hoe dan ook, deze muis kwam vermoedelijk naar binnen via ventilatieopeningen in de buitenmuur. Deze openingen kun je dichtstoppen met staalwol of gaas. Na de eerste confrontatie met de muis was het vinden en kopen van dat gaas mijn hoogste prioriteit, diezelfde avond nog! De bouwmarkten waren al dicht, maar meerdere sites boden het aan, ik koos de site met de snelste levering, ik had het immers snel nodig!

Toen het gaas de volgende dag binnenkwam bleef het vervolgens een paar weken liggen voordat ik er aan toe kwam dit in de ventilatieopeningen te doen. De druk was er af, ik had immers het gaas gekocht! En snel ook.
Eén klein dingetje: de muis had daar geen boodschap aan. De muis zou er alleen wat van merken als ik ook echt het gaas in de gaten zou stoppen.

Ik moest hier van de week weer aan denken toen ik mijn vrouw opbelde of ze even heel snel mierengif kon kopen. Maakt niet uit hoe duur, de beste en snel!

Een paar ogenblikken later had ik het mierengif.

Deze staat nu — een paar dagen later — nog ongeopend op het aanrecht.

Het hebben van de oplossing is wat anders dan het toepassen van de oplossing.

Laat een reactie achter

Reactie

Webmentions

  • Het Osborne-effect tegengif - Jan van den Berg

    […] ook op andere vlakken. De verlammende werking van iets roepen, alsof het echte werk met het roepen gedaan […]