in Dagelijks, Travels

Parijs dag 1

Wanneer je een Amerikaan uitlegt dat je ‘maar’ krap 6 uur van Parijs woont, dan gaat hij er van uit dat je daar vrijwel maandelijks komt. Zo’n wereldstad, zo dichtbij. Natuurlijk kom je daar dan toch regelmatig!

Deze gedachte — en een schoolproject van de kinderen — brachten ons op het idee om gewoon weer eens naar Parijs te rijden. De laatste keren was nog voordat we kinderen hadden, dus het werd wel weer tijd.
Google Maps liet zelfs gunstige scenario’s van vijf en half uur zien. Wat is dat nou! Echter waar op dat moment denk ik geen rekening mee was gehouden, was het verdriet van Belgie: namelijk de ringweg Antwerpen op een woensdagmiddag.

In principe waren we in vijf en half uur in Parijs, maar dan tel ik niet de 2 uur mee die we om, rond en bij Antwerpen hebben vastgestaan. Het was mooi weer, maar ik raad het niet aan.

Daarna was het goed doorrijden. Drancy heet de voorstad waar we een appartement hebben. Pas eergisteren realiseerde ik me dat ook daar tegenwoordig een milieusticker nodig is. Dit stickertje van nog geen 5 euro (de boete is 68 euro) is besteld maar ging natuurlijk niet op tijd meer binnen zijn. En nu? De factuur of email bevestiging achter je raam zou volgens de ANWB site ook kunnen gelden. Maar ja, die moet je dan wel krijgen in je mail. Enfin, lang verhaal kort: ik heb mijn laserprinter meegenomen.

Die staat hier nu op het schrijftafeltje op onze slaapkamer.

Axel de appartement eigenaar heeft ons op een zeer krap binnenpleintje achter het appartement laten parkeren: “it izz frrie uh!”. Maar ik betwijfel of alle buren daar even blij mee zijn. Nou dan moeten ze hem maar bellen, riep ie nog toen ie de duur uit snelde.

Morgen pakken we de 5 Metro stappen over op de 6 en stappen dan als eerste uit bij de Eiffeltoren. Stiekem heb ik em al gezien in de verte.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

  1. goedenmorgen, fijn dat jullie goed zijn aangekomen, en dat de printer het doet. haha.
    geniet ervan en een fijne dag samen.