in Dagelijks

Soms is het makkelijker dan je denkt

Tijdens de corona periode kreeg ik een printer. Het was een cadeau. Ik had eigenlijk nog nooit een printer gehad, en je zou denken: wat moet je nog met een printer thuis?! En ik had er daarom zelf denk ik ook niet zo gauw eentje gekocht.

Brother MFC-L2710DW

Maar ik heb hier veel meer plezier aan dan ik had verwacht. Ik print eigenlijk van alles, stukken voor verschillende stichtingen, dingen die ik beter wil lezen, kleurplaten, huiswerk, psalmversjes en meer. Hij staat altijd aan (zeer laag stroomverbruik) en ik kan van mijn telefoon of computer dus altijd een opdracht sturen en even later ligt er een blaadje op de printer. Het geeft me veel plezier. Ik hou van papier. De teller staat op 1200+.

Gemiddeld meer dan 1 printje per dag

De printer is van het merk Brother, heeft 1000 knopjes want hij kan ook faxen (ga ik nooit gebruiken) en hij kan ook scannen (wel handig). En het is waar: als je niet weet welke printer je moet kopen: koop een Brother. Deze doen het altijd.

Maar de laatste tijd had ik een probleem. De printjes werden steeds vager. Vooral aan één kant. Dat is gek. Alleen aan één kant? Terwijl volgens het menu de toner nog 70% vol zou zitten.

Ik heb hier meer tijd aan verspild dan ik nu wil toegeven, maar ik heb veel geprobeerd en veel meer geleerd over laserprinters dan me lief is. Maar zonder effect. En het zat me dwars, zou m’n printertje stuk zijn?!

Totdat ik deze week een ingeving had. Ik had ooit (nadat de eerste originele toner die met de printer kwam) een huismerk toner gekocht bij bol.com. Die was veel goedkoper dan zou moeten. Ongeveer de helft van een originele Brother toner. Een probeerseltje. En dat was ik eigenlijk al weer vergeten. Zou het kunnen dat deze nog 70% aangeeft maar dat deze cheapo toner toch gewoon (aan een kant) al leeg is??

Dus ik kocht dit weekend een originele Brother toner. En ik wat was ik blij verrast toen het eerste printje er uit rolde.

Links de oude toner, rechts de nieuwe

Iets met: het zijn de kleine dingen die het doen of goedkoop is duurkoop. Lesje weer geleerd.

Laat een reactie achter

Reactie