in Dagelijks

Wat is Twitter

Ik kijk regelmatig nog op Twitter. Hoe akelig het platform soms ook kan zijn, blijkbaar haal ik er waarde uit.

En eerlijk gezegd, zo heel akelig is het platform niet voor mij (een groter probleem vind ik eerder dat het veel tijd kost). Maar het is niet zo akelig omdat ik iemand ben die de chronologische tijdlijn gebruikt, zeer selectief mensen volgt en volume accounts ontvolgt.

Ik heb Twitter al vaker vergeleken met een bonsai boompje. Een bonsai boompje moet je ook voortdurend goed snoeien om het mooi te maken en te houden.

Laatst las ik nog een andere goeie vergelijking. Twitter is eigenlijk net een spreadsheet (opmerkelijk genoeg gebruikt deze link dezelfde WordPress template als mijn site).

Twitter begint leeg, je moet zelf accounts gaan volgen en selecteren en cureren om iets te krijgen dat van waarde is voor jou.

Twitter is een leeg canvas, je kan er van maken wat je wat je wil.

Wat wil jij van Twitter maken?


Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

Webmentions

  • Een ochtend op Mastodon - Jan van den Berg

    […] Wat vooral opvalt is de hoge mate van technisch onderlegde mensen, die — net als ik — liever allemaal een chronologische tijdlijn hebben, en die werken met hashtags en lijsten om content te cureren. En zo moet het volgens mij ook zijn, jij bepaalt wat je wil zien, niet een (reclame gedreven) algoritme. En dat kost soms even snoeiwerk. […]