in Dagelijks

Blog is life

Deze maandag is het twee jaar geleden dat ik besloot om dagelijks te bloggen. Zes dagen per week. Een belofte aan mezelf. En een belofte die ik — 623 artikelen en 260.000 woorden later — heb gehouden. En allemaal zonder ChatGPT. Elke fout is van mezelf.

En in die periode leerde ik mezelf wat beter kennen. Zoals: ik weet wanneer ik zeg dat ik elke dag ga bloggen, dan doe ik dat.

Hier nog een paar dingen die ik leerde (over mezelf):

  • Iets vinden om over te schrijven is niet ingewikkeld. Ik heb op dit moment meer dan 400 concepten. Waarvan minimaal de helft bruikbaar is. Dit gebeurt vanzelf als je begint met bloggen. Je gaat de wereld anders bekijken en je zet zo een kraan open. Mocht je dus met het idee lopen om ook te bloggen: doen!
  • Het is nog steeds een veel beter idee om je dag met je eigen gedachten te beginnen dan met Twitter of het nieuws. Ik raad het aan. Mocht je dus met het idee lopen om ook te bloggen: doen!
  • De allerbelangrijkste onderwerpen in mijn leven schrijf ik bijna nooit over. Dus zelfs na twee jaar zijn er onderwerpen waar ik niet over schrijf, maar wel veel van vind. Je hoeft dus echt niet je allerdiepste zielenroerselen te delen. Dat mag, maar hoeft dus niet. Mocht je dus met het idee lopen om ook te bloggen: doen!
  • Schrijven is leuk en schrijven is hardop nadenken. Mocht je dus met het idee lopen om ook te bloggen: doen!
  • Je leert jezelf beter kennen. Mocht je dus met het idee lopen om ook te bloggen: doen!

Dat allemaal gezegd hebbende komt hier een plot twist: de komende week zal ik geen blogs plaatsen!

Niet alleen ben ik jarig, maar ook op vakantie. Nou is dat laatste nog nooit een reden geweest om niet te bloggen — integendeel — maar jij als vaste lezer zal ook weten dat ik vind dat af en toe afstand nemen gezond is. En dat doe ik de komende week. Een mooi moment in het jaar om zaken weer eens op een rijtje te zetten.

Maar jij, jij zou wel moeten bloggen. Had ik dat al gezegd? Denk hardop na, deel wat je denkt. En als je dat toch niet denkt te durven, dan kun je ook een andere manier delen. Namelijk vertel minimaal 2 mensen — waarvan je denkt dat ze dit kunnen waarderen — over deze blog.

Want bloggen is delen. Leven is delen. Deel.

Laat een reactie achter

Reactie

Webmentions

  • Het blog wereldje - Jan van den Berg

    […] een blog over bloggen?! Ja, dat gebeurt nou eenmaal wanneer je even afstand neemt en nadenkt over deze activiteit […]