in Dagelijks

Het blog wereldje

Alwéér een blog over bloggen?! Ja, dat gebeurt nou eenmaal wanneer je even afstand neemt en nadenkt over deze activiteit ?

Ik riep gister dat ik in het Nederlands blijf bloggen, en ik gaf daarvoor drie redenen.

Maar ik kan ook genoeg redenen noemen om wél in het Engels te gaan bloggen. Wel een stuk of 100.

Wat ik daarmee bedoel is dat ik me in een hoekje op het internet begeef waar ik steeds dezelfde groep Engelstalige bloggers naar elkaar zie verwijzen. De kern bestaat uit misschien een stuk of 10 bloggers, maar het waaiert met gemak uit naar vele tientallen. Allemaal mensen die elkaar’s blogs lezen en commentaar geven op elkaars posts.

Het zijn niet de superbekende bloggers: niet de Jason Kottkes, Seth Godins, Austin Kleons of Julia Evans van de wereld. Maar als je goed oplet zie je ze toch geregeld gelinkt worden op de bekende plekken.

Ze praten over hun leven, techniek, interesses, lettertypes én over blogs en bloggers.

En ze maken zo hun eigen scenie.

En de allerbelangrijkste reden om in het Engels te bloggen zou zijn dat ik mijn blog onderdeel wil laten zijn van deze scenie.

Engels schrijven is niet het probleem (zie ook mijn tech blog). Maar ik heb me voorgenomen om hier aan de Nederlandse scenie te werken (zoals ik gister ook zei). En dat gaat met stapjes.

Wie zijn dat dan?

In het kader van Volg Vrijdag, hier een aantal van wat ik zie als de kern van die groep Engelstalige bloggers. Het zijn mensen die elkaar vaak misschien ook alleen maar kennen van hun blogs en meer niet. Maar ze delen wel iets met elkaar.

  • Ruben Schade – Rubenerd.com – Toch wel dé connector, all blogs lead to Ruben
  • Luke Harris – lkhrs.com – wie zei er iets over fontjes?
  • Kevin Quirk – kevquirk.com – bloggen over blog software? Hier!
  • Wouter Groeneveld – brainbaking.com – bloggen over bloggen en boeken en games? Say no more!
  • Frank Meeuwsen – diggingthedigital.com – al eens eerder gelinkt, schreef al eens een boek over bloggen!

NB het viel me bij het maken van deze lijst pas op dat het alleen maar mannen zijn. De wereld ligt open voor vrouwelijke bloggers!

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie