in Dagelijks

Een voorbeeld blijven

Iemand die ik ken mag graag plagerig de negatieve kanten van Urk benoemen en dan semi-serieus vragen waarom ik niet verhuis. Vuurwerkrellen, drank- en drugsproblematiek en meer: is dat waar je je kinderen wil laten opgroeien?!

Mijn antwoord is altijd hetzelfde; je kan problemen niet oplossen door te vluchten.

Sterker nog, het probleem wordt dan juist groter want dan zijn er nog minder mensen die proberen het goede voorbeeld te geven (NB dat is niet moeilijk, gewoon niet je eigen dorp in de fik steken en je bent al een goed voorbeeld).

Ik moest aan dit antwoord denken, toen ik de afgelopen week nadacht om toch weer in het Engels te gaan bloggen. Ik hou het voor nu toch weer bij het Nederlands om drie redenen:

  1. Ik schrijf in de eerste instantie immers voor mezelf
  2. Iemand zei dat ik steeds beter Nederlands ging schrijven
  3. Als je wil dat meer mensen in NL gaan bloggen (wil ik), dan moet je wel het goede voorbeeld geven.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

Webmentions

  • Het blog wereldje - Jan van den Berg

    […] riep gister dat ik in het Nederlands blijf bloggen, en ik gaf daarvoor drie […]