in Dagelijks

De slechtste Apple Vision Pro ooit

Op de momenten dat ik dit weekend mijn telefoon er even bij pakte en door Twitter scrollde, ging het steeds maar over één ding: de Apple Vision Pro.

Vorig jaar juni keek ik met mijn kinderen de introductievideo van Apple. Ik blogde erover:

Memes

Dit weekend was het eerste weekend dat deze nieuwe manier van computing écht te koop was. En dat was te merken, er waren indrukwekkende demos en er waren filmpjes van: mensen in winkelcentra, in de gym, in de winkel, in de metro, mensen op straat, nog meer mensen op straat, mensen in een Tesla, nog meer mensen in Tesla en mensen in een restaurant. Allemaal met een Vision Pro op. Er waren memes en er waren grapjes en nog meer grapjes.

Alles wees er op dat een nieuwe tijd is aangebroken.

De Vision Pro kost ongeveer 4 Stratocasters, of twee implantaten. Qua nieuwe tech ben ik nooit een early adopter, maar ik volg het wel op de voet en haak later aan. Echter, de kans dat ik ooit 4000 euro zou betalen voor een VR headset lijkt me heel klein, maar dat is het punt niet.

Apple heeft dit weekend de kickstart gegeven voor een hele nieuwe industrie, een nieuwe manier van computing. Net als met de Mac en de iPhone zullen de concurrenten volgen en zal de wereld er anders uit zien. Een voor en na. Hoewel Apple op dit moment een enorme voorsprong heeft, zullen concurrenten zeker volgen.

Verder zag ik de iFixit teardown, keek Casey Neistat en MKBHD en las Matt Mullenweg zijn ervaring.

De korte conclusie van de meesten: Apple Vision Pro is een onwaarschijnlijk bijzondere en nieuwe ervaring, maar; nog niet perfect.

De reden van deze blog is het vastleggen van de tijdsgeest, hoe kijken we over een paar jaar op dit moment terug?

Paar observaties:

  • Deze Vision Pro van 4000 dollar is de slechtste Vision Pro die Apple ooit zal maken. Op dit moment echter is het ook het beste wat er te krijgen is. Maar het zal snel veel meer kunnen en er zullen betere versies komen. Net als ChatGPT gaat het er niet eens om wat het nu kan, maar wat het straks kan. Want we weten één ding: computers worden altijd sneller en beter. Dat zal hier ook gelden.
  • Hoe lang voor er een gewone Apple Vision (zonder Pro) zal verschijnen? En wat zal die kunnen?
  • Wanneer en hoe zal ik de eerste Vision Pro in het wild zien? Ik kan straks naar een Apple Store gaan natuurlijk, maar waar ik benieuwd naar ben is wanneer ik iemand op straat ga zien met een Vision Pro op.

Laat een reactie achter

Reactie