in Dagelijks, Podcasts

Founders podcast

Een van mijn favoriete podcasts is de Founders podcast.

Ik heb al twee keer eerder over specifieke afleveringen van deze podcast geschreven:

In tegenstelling tot The Anthropocene Reviewed podcast die ik iedereen aanraad, is Founders voor een wat meer specifiekere smaak. Je moet er van houden.

Ter vergelijk: deze podcast kent veel overeenkomsten met de formidabele 500 songs podcast, want:

  • Ook deze podcast wordt gemaakt door een éénpitter: een man die alles zelf doet
  • Deze persoon bezeten is van het onderwerp
  • Hij doet niet aan social media
  • De podcast is wat hij doet, het is wie hij is

Het format is simpel: David Senra leest elke week een boek en bespreekt zijn highlights. En dat is het!

De boeken zijn altijd biografieen van mensen die succesvolle bedrijven hebben gebouwd. Het is dus een podcast tjokvol feitjes en weetjes en quotes vaak kun je in een uur meer leren dan de 10 uur die het kost om het boek zelf te lezen.

Wat de podcast tot één van mijn favorieten maakt, is het volstrekt aanstekelijke enthousiasme (ik blog er nu al voor derde keer over) van David. Die jongen staat aan en heeft geen uit knop.

Dit werd ook weer duidelijk in één van de laatste afleveringen waarin hij een interview geeft. De interviewer stelt misschien drie vragen en David praat de rest van de tijd vol.

Maar dit interview is ook een hele goeie aflevering om een beeld van deze podcast te krijgen: omdat er heel veel van de honderden boeken, die hij inmiddels heeft gelezen, voorbij komen.

Aanrader!

Laat een reactie achter

Reactie

Webmentions

  • Charlie Munger 1924-2023 - Jan van den Berg

    […] ook maar naar deze aflevering. Natuurlijk van de Founders podcast. Afgelopen zomer mocht de maker 3 uur doorbrengen met Munger, dit zijn zijn gedachtes […]